We make you moove again

Moove Sportfizio Gerincrehab

Moove

Gerincrehabilitáció

Az első vizsgálat során végzett tesztek segítségével megállapítjuk, hogy a gerinc mely alkotó eleme sérült és okozza a panaszokat. Leggyakrabban a gerincet körülvevő lágyrészek (izom és faszcia) felelősek a tünetekért, de nagy számban okoznak fájdalmat a degenerált porckorongok és kisizületek, illetve léteznek velünk született csigolya rendellenességek is. Fontosnak tartjuk a pácienseink aktív bevonását a gyógyulási folyamatba, aminek az alapja, hogy megértsék mitől alakult ki a jelenlegi állapot, mely anatómiai struktúrák érintettek, és melyek azok a tevékenységek, amelyek elősegítik vagy éppen hátráltatják a gyógyulási folyamatot.

Izom és fascia eredetű problémáknál

Manuálisan és eszközök segítségével oldjuk a túlterhelt, túlfeszült területeket, manuálterápiával visszaállítjuk a gerinc ízületeinek egészséges működését, majd gyógytorna gyakorlatok segítségével megerősítjük a mély izmokat, a has és a medence alulműködő izomzatát.

Porckorongsérv

A porckorongsérv sajnos egyre fiatalabb korosztályt érint. A csigolyák közti korongok, az un. discusok a helytelen terhelés és az izomfűző meggyengülése következtében ellapulnak, degenerálódnak. Általában már ekkor jelentkezik a derékfájdalom, állásban elfárad a derék, és néha az un. becsípődés élménye jellemző. Ezek a panaszok egyre sűrűbben, egyre kisebb terhelésre fordulnak elő, majd végül kialakul a valós porckorongsérv(Discus hernia), amikor a kitüremkedő porckorong már ideget nyom. Legtipikusabb tünete az intenzív derékfájás, ami előre hajlásban, ülésben fokozódik. A helyzet romlásával a fájdalmak megjelennek a csípő és a lábszár területén, és a fájdalmat sokszor kíséri zsibbadás, tompult érzet, akár izomelgyengülés. Senkit ne tévesszen meg, ha ezzel párhuzamosan enyhülnek, vagy akár el is tűnnek a derék panaszok, ez nem a javulás, sajnos a romlás jele! Minél távolabb jelennek meg a tünetek a gerinctől(boka, talp, lábujjak), annál súlyosabb a probléma.

Porckorongsérv terápia

A terápia első lépése a porckorong és az általa nyomott ideg felszabadítása decompressziós terápiával és idegmobilizációs technikával. Második lépésben speciális gyógytorna gyakorlatok segítségével aktiváljuk a mély hátizmokat, amelyek képesek stabilizálni, tehermentesíteni a gerincet anélkül, hogy fokoznák a gerincen és a porckorongokon levő nyomást. Sajnos a felületes, gerinccel párhuzamostan futó izmok erősítése ezt teszi! A tünetek javulásával fokozatosan nehezítjük a törzsstabilizációs gyakorlatokat, majd visszavezetjük a korábban fájdalmas és letiltott mozgásirányokat, megtanítjuk a helyes mozgásmintákat. Harmadik lépésben rehabilitációs tréner által irányított funkcionális edzéssel visszaállítjuk a páciensünket a korábbi életmódjába. Komoly tévhit, hogy akinek volt már porckorongsérve, soha többet nem futhat, nem sportolhat, sőt nem hajolhat előre! Nyilván vannak olyan sportágak, amelyek kifejezetten rossz hatással vannak a gerincre, de a mozgás elhagyása többet árt, mint használ. A rehabilitáció végeztével vendégeinkre teljes élet vár!

Itt kérhet időpontot:

+36 70 611 1851

Szolgáltatásaink

N

Sportfizioterápia

N

Gerincrehab

N

Egyéni edzés

Kapcsolat

Moove Rendelő

Cím: Budapest, 1024, Ezredes utca 13.
magasföldszint 5. 11 -es csengő

Tel: +36 70 611 1851

Email: info@moovesportfizio.hu

Email

Küldjön üzenetet!