We make you moove again

Moove Sportfizio Gerincrehab

Sportrehabilitáció

Sport fizioterápia

A Moove sportrehabilitációs és gerincgyógyászati központot hiánypótló szándékkal hoztuk létre. A Moove szakmai teamje külföldi és hazai sportéletben szerzett jelentős tapasztalattal, magas színvonalon, korszerű technikákkal biztosítja, hogy a rehabilitáció folyamata a sérülés pillanatától a versenyterhelésbe való visszatérésig egy helyen, egységes koncepció alapján zökkenésmentesen történjen. Orvosok, gyógytornász manuálterapeuták, masszőrök, rehabilitációs szakember együttes, egymásra épülő munkája garantálja a kezelés sikerességét.

Mit tudunk kínálni egyéni sportolóknak, egyesületeknek, kluboknak, utánpótlás csapatoknak?

Moove sportfiziterápia sportolóknak, egyesületeknek, kluboknak

N

Akut problémák (sérülések, húzódások, rándulások, szakadások, túlterhelésből adódó gyulladások, fájdalmak, gerincpanaszok, ízületi panaszok) megszüntetése. Fontos az okok felderítése és kiküszöbölése, hogy a további sérüléseket elkerüljük.

N

Sérülés, műtét utáni teljes körű rehabilitáció: az akut szakasztól az edzésbe való visszaállításig tartó folyamat biztosítása a megfelelő szakemberek bevonásával egy helyen, egy vezető szakember kontrollja alatt.

N

Prevenció/sérülés-megelőzés: a sportolót részletes ortopédiai és funkcionális tesztekkel feltérképezzük. Kiszűrjük a disfunkciókat és ”gyenge pontokat”, majd egyéni programot állítunk össze. A program elvégezhető a rendelő keretein belül felügyelet mellett, vagy saját felelősségre egyedül. Rendszeres visszaellenőrzés mellett bővítjük és aktualizáljuk a teendőket. Ennek célja a sérülés-megelőzésen túl a jobb terhelhetőség és teljesítményfokozás.

N

Sportolói professzionális háttér biztosítása: egyéni sportolóknak, csapatoknak, játékos ügynökségeknek biztosítunk olyan egész szezont átívelő szolgáltatást, amely optimális hátteret ad a felkészülési- és verseny időszakban. Ez magában foglalja a sportoló szezon eleji állapotfelmérését, alapos ortopédiai és funkcionális feltérképezését, egy egyéni program összeállítását, amit az edzésmunkába célszerű integrálni, a sportoló folyamatos manuálterápiás kontrollját, a gyorsabb regeneráció elősegítését, illetve a kisebb problémák, diszkonfort érzetek azonnali felszámolását megelőzve ezzel a nagyobb problémák kialakulását. A sportoló mindemellett részt vehet az intézetünkben kínált különböző csoportos foglalkozásokon, amelyek szintén azt célozzák, hogy erőnlétben, koordinációban, statikában egy optimális szintet érjen el.

N

Gyereksportolók, utánpótláskorú játékosok folyamatos monitorozása. A 10-17 éves korosztály fizikuma nagyon képlékeny, és a felnőtt sportoló adottságai ebben a 7 évben alakulnak ki. Kiszűrjük a tartáshibákat, gerincferdülést, izom-egyensúlyzavarokat, lúdtalpat, a boka-térd-csípő helytelen irányvonalú terhelését, amellyel későbbi ízületi problémákat előzhetünk meg. Ennél a korosztálynál cél egy stabil, jól terhelhető gerinc kialakítása, illetve egy széles koordinációs alap megteremtése, amely a sportoló ügyességét biztosítja bármilyen sportágról legyen szó.

N

Sportklubok figyelmébe ajánljuk: az a gyakorlati tapasztalatunk, hogy a sport rehabilitációban csak egy-két kiemelten tőkeerős klub engedheti meg egy minőségi Medical és Rehabilitációs Team állandó, egész éves finanszírozását. A leggyakrabban egy orvos és masszőrök látják el a csapat körüli teendőket.

Hazánkban, a legtöbb klubnál szakmailag nem kellően koordinált és felépített az akut problémák megszüntetése (pl műtét) és a sportoló versenyterhelésbe való visszaállítása közötti időszak. Ezért sok a visszaesés, újrasérülés, kompenzációs probléma. Célunk, hogy az együttműködő egyesület, klub meglevő stábját kiegészítsük, és együtt nyújtsunk optimális hátteret a sportolók számára. Tévhit, hogy a sérüléseket „hagyni kell meggyógyulni”, majd csak utána nyúlunk hozzá. Megvannak a megfelelő technikák (akupunktúra, craniosacrális kezelés, nyirokmasszázs, faszcia technika, indirekt innerváció) amelyek elősegítik a korai gyógyulási fázist.

A Sportrehabilitációban szeretnénk sokak számára elérhetővé tenni a nyugaton már rég alkalmazott és tudományosan is alátámasztott dinamikus rehabilitációt, aminek az a lényege, hogy igen korai szakaszban elkezdjük a funkcionális terhelést.

A sérült játékos a legdrágább játékos. Tapasztalatból tudjuk, hogy milyen sok a megelőzhető sérülés. Ha a sportoló gerincét és medencéjét rendszeresen karbantartjuk, az izomsérülések nagy része kiküszöbölhető. Ide tartoznak még a felborult izomegyensúlyból adódó gerinc és ízületi problémák, és egyéb statikai okokra visszavezethető túlterhelések, gyulladások.

Sajnos a valóságban még mindig sok játékos magától, magában rehabilitálódik, amely elnyújtja a folyamatot, vagy akár a karrierje végét is jelentheti. Jobb esetben a sportoló megtalálja a megfelelő szakembereket, és különböző helyekre eljárva megkapja a gyógytornát, a fizikoterápiát, a masszázst, a konditermi edzést, és végül a sport specifikus mozgásformákat anélkül, hogy a különböző szakemberek kommunikálnának egymással. Hogy várhatunk így optimumot? A rehabilitációnak egy összehangolt, zökkenésmentes folyamatnak kell lennie! A Moove Egészségügyi Teamje biztosítja ezt a lépésről lépésre felépített folyamatot az akut stádiumtól az edzésterhelésbe való visszaállásig.

Itt kérhet időpontot:

+36 70 611 1851

Szolgáltatásaink

N

Sportfizioterápia

N

Gerincrehab

N

Egyéni edzés

Kapcsolat

Moove Rendelő

Cím: Budapest, 1024, Ezredes utca 13.
magasföldszint 5. 11 -es csengő

Tel: +36 70 611 1851

Email: info@moovesportfizio.hu

Email

Küldjön üzenetet!