Egészséges sportok- gyógytornász szemmel

Ebben a cikksorozatban összegyűjtöttük azokat a sportágakat, amelyek gyógytornász szemmel egészségesnek minősülnek.

Jöjjön elsőként a Suppozás

Kifejezetten ajánlott:

-kisgyerekeknek játékos formában egyensúly és koordináció fejlesztő, lúdtalp ellen

– számítógépes munkát végzőknek, hatékonyan átmozgatja és erősíti a vállöv területét

– gerincproblémásoknak, kiváló törzsizomerősítő

– mozgásszegény tinédzsereknek

Nem ajánlott: akut gerincsérv és egyéb akut ízületi gyulladás esetén-keresd fel a www.moovefizio.hu

Személyes ajánlás: bízzuk magunkat profikra és végezzünk el egy Sup tanfolyamot

 

Beszámoló saját tapasztalat alapján:

Bevallom, korábban uribuzi-huncuttságnak tartottam a Suppolást. Aztán nagyon megtetszett a deszkák dizájnja. Tavasszal elvégeztem egy tanfolyamot, beleszerettem és azonnal beruháztam egy túrasupba. Az év befektetése volt! Egész nyáron cipeltük magunkkal, velünk volt a tengeren, a Balcsin, Ráckevén és egyéb vizeken. A gyerekeknek kiváló szórakozást nyújtott, nekem pedig feledhetetlen élményt egy-egy napfelkeltés vagy napnyugtás evezés.

Szentendrei lakosként csak bedobom a kocsiba a felfújható deszkát és rendszeresen evezek a Dunán. A legkeményebb edzést akkor éltem meg, amikor rossz ötlettől vezérelve a Kacsakő alatt szálltam vízre és megindultam árral szemben fölfele. Arra számítottam, hogy nagyon szép rálátásom lesz a városra, ehelyett leszegett fejjel az életemért küzdöttem, és negyed óra után még mindig a büfében falatozó családdal voltam egy vonalban, akik kicsit szánakozva néztek.

De nem adtam fel, túljutva a legnagyobb sodráson, a város fölött jóval kisebb ellenárammal szemben másfél óra evezéssel Leányfalu határáig eveztem, majd szépen haza csorogtam.

Milyen izmokat mozgat meg a Suppolás?

Legelőször a talpam kezdett égni, tíz körömmel kapaszkodva deszkába a motorcsónakok által keltett hullámokon, aztán a karom, vállam hátsó része, a lapockák körüli izmok, hamarosan jelentkeztek a hasizmok is, és némi spéttel másnap jóleső izomláz keletkezett a gerincem körül és a combomban.

Kell ennél komplexebb edzés? Ráadásul a szabadlevegőn, szép környezetben…

Különösen ajánlom ülőmunkát végzőknek, hiszen a vállövet kiválóan átmozgatja, a rotátor köpenyt, a lapockazárókat és a többi vállizmot gyönyörűen erősíti, a vállízületet pedig mobilizálja. Ezeket a területeket számítogépes munkánál egyáltalán nem mozgatjuk, vagy görcsösen feszítjük. Kitűnő edzés lehet tartáshibás tinédzsereknek, akiket egy menő deszkával könnyebben mozgásra bírhatunk. Ajánlom továbbá gerincproblémásoknak (nem a fájdalmas akut szakban!), hiszen hatékonyan erősíti a létfontosságú törzsizmokat, kiemelten a ferde- és haránt hasizmot, illetve a mély hátizmokat; erősíti a talpizmokat, ami segít egy jó alapzatot teremteni a testünknek.

Fontos kiemelni, hogy suppolás közben törekedjünk a helyes testtartásra, hiszen a görnyedt helyzetben végzett izommunka pont a rossz irányba fogja húzni az ízületeket.

Személyes javaslat: érdemes elvégezni egy sup tanfolyamot és elsajátítani a helyes technikát. Így lesz az evezésünk sokkal hatékonyabb, és a helyes technika segít a jó testtartás megőrzésében.

Itt kérhet időpontot:

+36 70 611 1851

Szolgáltatásaink

N

Sportfizioterápia

N

Gerincrehab

N

Egyéni edzés

Kapcsolat

Moove Rendelő

Cím: Budapest, 1024, Ezredes utca 13.
magasföldszint 5. 11 -es csengő

Tel: +36 70 611 1851

Email: info@moovesportfizio.hu

Email

Küldjön üzenetet!